23.01.2017

Tyrolská kvalita v Mnichově: společnost Pfeifer se na stavebním veletrhu prezentovala mezinárodnímu publiku

Skupina Pfeifer Group na sebe upozornila na letošním stavebním veletrhu, který se konal od 16. do 21. ledna v Mnichově, nejen tradičním tyrolským večerem. Mnoha mezinárodními partnery a zákazníky je dobře přijímána zejména spolehlivost a vysoká flexibilita rodinné společnosti z Imstu.

DŘEVO V TRENDU

„Také v letošním roce vycházíme z pozitivního vývoje“, vysvětlil Michael Pfeifer, jednatel společnosti Pfeifer Holding, na konci šestidenního stavebního veletrhu minulý čtvrtek der v Mnichově. „Poptávka po dřevu je vysoká. Například mnoho ubytování pro uprchlíky se realizuje z dřevostaveb a také u biopaliv hrají pelety jako alternativa k oleji a plynu stále důležitější roli – z toho profitujeme v Rakousku, Německu, Švýcarsku a Itálii.“

ZAMĚŘENÍ NA EVROPU

„Naše hlavní zaměření v prodeji bude v roce 2017 na Evropu,“ prozrazuje Michael Pfeifer s ohledem na strategickou orientaci pro nadcházející léta. Cílem je posílit aktivity na hlavních trzích Německa, Itálie, Rakouska, Švýcarska, Francie a Španělska a rozšířit také rostoucí odvětví dřeva a biopaliv. „Naším nejdůležitějším partnerem v této oblasti je obchod s dřevem a stavebninami. Také proto pro nás mají veletrhy jako tento velký význam.“

250 000 NÁVŠTĚVNÍKŮ VELETRHU Z CELÉHO SVĚTA

Mezi dvanácti veletrhy, kterých se společnost Pfeifer celoročně účastní, přináleží stavebnímu veletrhu v Mnichově zcela zvláštní úloha. Každé dva roky se zde představují mezinárodní vedoucí společnosti z různých oborů stavebnictví. Veletrh navštíví zhruba 250 000 návštěvníků z celého světa, kteří se skládají se z architektů, projektantů, investorů, řemeslníků i zástupců obchodu a průmyslu.

HUDBA A KULINÁŘSTVÍ Z TYROLSKA

Jedním z vrcholů veletrhu byl opět i v letošním roce tyrolský večer. Domácí speciality a živá hudba skupiny „Endlosen Vier“ z Imstu lákala po ukončení veletrhu zhruba 300 vystavovatelů a partnerů ke stánku společnosti Pfeifer k příjemnému ukončení veletržního dne.