18.08.2017

Skupina Pfeifer Group buduje závod na deskovou překližku v lokalitě Lauterbach (D)

Skupina Pfeifer Group uzavřela fázi plánování na výstavbu závodu na deskovou lepenku ve stávající lokalitě skupiny v německém Lauterbachu (Hesensko) a začíná s prováděcími opatřeními.

Zahájení stavby se plánuje na podzim 2017. Výrobní kapacita je projektována na 100 000 m3 deskové překližky za rok. Objem investic bude přibližně 30 milionů eur. Za interní vedení projektu společnosti Pfeifer je odpovědný Josef Držel, který zároveň působí jako generální ředitel pro dvě české lokality. Přitom bude podporován Mgr. Dringelem při projektování a Ing. Antonem de Menechem při realizaci. Oba pánové si zároveň přinášejí mnoho let rozsáhlého know-how v oblasti překližky. Pro společnost Pfeifer představuje tato investice další krok ke konsolidaci a rozšíření stávající pozice na trhu a dále doplňuje nabídku sortimentu skupiny Pfeifer Group v oblasti dřevostaveb. V lokalitách Imst (Rak.) a Chanovice (ČR) již společnost vyrábí lepené jednovrstvé a vícevrstvé dřevo z masivního dřeva i KVH (konstrukční masivní dřevo), což znamená, že tato nová výroba nakonec povede k nabídce dřevostaveb v plném rozsahu. Lokalita Lauterbach nyní představuje důležitou součást skupiny Pfeifer Group. V závodě uvedeném do provozu roku 2009 se v 50hektarovém areálu podniku mezitím nachází velkopila na smrkové a borové dřevo, továrna na paletové špalíky, teplárna na biomasu i peletizace. Se 190 pracovníky bylo v závodě Lauterbach v roce 2016 dosaženo obratu zhruba 120 milionů eur.