04.05.2017

Setkání oborových expertů při třetím fóru společnosti Pfeifer o peletách v lokalitě Unterbernbach

Krátce se setkalo více než 60 vedoucích obchodníků s peletami z Německa, Rakouska, Jižního Tyrolska, Švýcarska a Alsaska (Francie) v Unterbernbachu (Bavorsko). Na pozvání společnosti Pfeifer Holz diskutovali experti o aktuálním vývoji v oboru. Program se pohyboval od komplexních analýz trhu až po inspirující přednášku světoznámého hudebníka, extrémního sportovce a podnikatele Joey Kellyho (Kelly Family).

DŮLEŽITÁ PODNIKATELSKÁ ČINNOST

Již potřetí zorganizovala mezinárodně činná rodinná společnost Pfeifer fórum o peletách. Volba letošního místa akce není žádná náhoda. Závod v Unterbernbachu ročně produkuje více než 110 000 tun pelet. Pro jednatele společnosti Pfeifer Holding, Michaela Pfeifera, představuje výroba biopaliva „důležitou podnikatelskou činnost“ skupiny společností: „Celkem vyrábí naše společnost ročně zhruba 420 000 tun pelet. Čtvrtinu z toho v Unterbernbachu. Pelety jsou jedním z nejmodernějších a nejzajištěnějších paliv do budoucna a současně plní aktivní příspěvek k ochraně klimatu“, informuje pan Pfeifer. Prostřednictvím dalších investic dojde do roku 2019 k navýšení stávajícího objemu výroby pelet o dalších 90 000 tun, uvedl Michael Pfeifer.

EXPERTI INFORMUJÍ

Známý oborový odborník Sebastian Proske prezentoval účastníkům fóra kompaktní přehled o aktuální situaci na mezinárodním trhu s peletami. „Veškeré prognózy na vývoj paliva neutrálního na CO2 jsou pozitivní. V Německu vytvořili výrobci v roce 2016 více než 1,95 milionů tun přírodních paliv“, informoval Proske. V návaznosti vysvětlil Dirk Kröger ze společnosti Heitling Fahrzeugbau hostům, jak „vaši řidiči nákladních vozů optimalizují proces vhánění pelet.“ Pan Stihl z obchodní společnosti best:pellets představil důležité tipy pro nejlepší skladování tohoto válcovitého paliva.

VÁŠEŇ SPOJUJE SPOLEČNOSTI PFEIFER A KELLY

Vrcholem akce byla přednáška „No Limits – jak dosáhnu svého cíle?“ světově proslulého hudebníka a podnikatele Joey Kellyho. Protagonista slavné Kelly Family mluvil o svých četných ultrasoutěžích a staral se o velké nadšení zábavnými anekdotami ze svého hvězdného popového období. „Disciplína, odvaha a vášeň tě dovedou do cíle“, zní muzikantovo krédo. Motivující argumentaci Joey Kellyho ocenili hosté euforickým aplausem.

Na konci úspěšného fóra o peletách se účastníci zúčastnili společného oběda s následnou prohlídkou dílenských hal.